FAQ - Kysymykset ja vastaukset

1. Linkit
  - 1.1 Mitkä ovat linkkien hyväksynnän vaatimukset?
  - 1.2 Mitä linkin vanheneminen tarkoittaa?
  - 1.3 Miksi linkkilistan linkit vanhenevat 30 päivän välein?
  - 1.4 Miten linkin saa poistettua?
  - 1.5 Mitä tarkoittaa sivuston/linkin Laatuarvio(LA)?
2. Näyttökerrat
  - 2.1 Miten voin vaikuttaa linkkini näyttökertoihin?
3. Sivuston toiminnot
  - 3.1 Voinko hakea käyttäjiä? Miten?

1. Linkit1.1 Mitkä ovat linkkien hyväksynnän vaatimukset?
Perusvaatimukset hyväksyttävälle sivustolle on että sivusto ei ole nähtävästi keskeneräinen, sen pitää olla toiminnassa ja aktiivinen. Lisäksi eri sivustotyypeillä on omat vaatimuksensa.

Foorumeilla ja muilla pääosin rekisteröitymistä vaativilla sivustoilla pitää vähintään olla 50 aihetta(vain foorumeilla) ja 10 käyttäjää, jotta se hyväksytään. Tavallisista internet-sivustoista ja verkkokaupoista täytyy löytyä merkkejä, joista näkyy että sivusto on aktiivinen, kuten tuoreita päivitys merkintöjä, kommentteja tai viestejä vieraskirjassa.

Aiheiltaan sivustojen tulee olla asiallisia, ne eivät saa sisältää aikuisviihdettä tai muuta nuorelle väelle sopimatonta tai laitonta materiaalia. Myöskään suosittelulinkkejä(ref) ja pikavippisivustoja emme hyväksy. Myös puutteelliset tiedot linkin lisäyksessä voivat johtaa hylkäykseen. Hyväksynnässä käytetyt kritteerit eivät rajoitu ainoastaan näihin, mutta nämä ovat sivustojen pääasialliset hyväksymiskriteerit.

1.2 Mitä linkin vanheneminen tarkoittaa?
Kaikki lisää linkki -sivun kautta lisätyt ja ylläpidon hyväksymät linkit lisätään aina etusivun linkkilistaan ja hakemistoon. Etusivun linkkilistassa linkit pysyvät 30 päivää, jonka jälkeen linkki vanhenee eli se lakkaa näkymästä etusivun linkkilistassa. Jos olet rekisteröimätön käyttäjä tämä tarkoittaa sitä, että linkki pitää lisätä uudelleen lisää linkki -sivun kautta, jos sen halutaan vielä näkyvän listassa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat käyttää myös info-sivun uusi linkki -nappia, joka säilyttää linkin paras sivusto -äänet, suosikkimerkinnät ja näyttökertoihin liittyvät tilastot, toisin kuin lisää linkki -sivun kautta uusittaessa. Tästä linkin vanhenemisesta ilmoitamme linkin lisäämisen yhteydessä antamaanne sähköpostiosoitteeseen, jos olette niin linkin lisäyksessä valinneet.

Hakemistossa linkit pysyvät kauemmin: Puoli vuotta linkin lisäyksen/uusimisen jälkeen edellyttäen, että sivusto on toimiva, aktiivinen ja asiallinen. Ilmoitamme linkin vanhenemisesta vain 30 päivää linkin lisäyksen jälkeen, mutta jos linkki poistetaan ennen sitä, ilmoitusta ei lähetetä. Emme myöskään ilmoita erikseen, jos linkki poistetaan/poistuu linkin vanhenemisen jälkeen.

1.3 Miksi linkkilistan linkit vanhenevat 30 päivän välein?
Etusivun linkkilistassa on tavallisesti noin sata linkkiä kerrallaan, mutta itse etusivulle mahtuu vain 20. Jotta listaus ei täyttyisi toimimattomista linkeistä ja linkkisi saisi olla etusivulla kauemmin, eikä hukkuisi linkkilistan loppupäähän, linkkien pitää poistua 30 päivän välein. Tämä mahdollistaa sen, että sinun linkkisi voi näkyä etusivulla useammin kuin kerran.

1.4 Miten linkin saa poistettua?
Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä ja olet kirjautunut sisään: Voit itse poistaa omia linkkejäsi niiden info-sivuilta löytyvän poista-linkin kautta. Muissa tapauksissa linkin poistaminen onnistuu ottamalla yhteyden sivuston ylläpitoon palaute/tuki-lomakkeella. Viestissä pitää tulla ilmi poistettavan sivuston osoite tai/ja sähköpostiosoite, jolla sivusto on lisätty. Linkit poistuvat tietokannoista automaattisesti viimeistään puolen vuoden päästä, aika lasketaan viimeisimmästä lisäyksestä/linkin uusimisesta.

1.5 Mitä tarkoittaa sivuston/linkin Laatuarvio(LA)?
Kaikki Mainosta.Org:n sivustot arvioidaan hyväksynnän yhteydessä. Laatuarvio-arvo kuvaa kyseistä sivuston arvioinnin tulosta asteikolla nollasta kymmeneen. Arvio perustuu vahvasti Googlen PageRank-arvoon, mutta on oma itsenäinen arvonsa, joka voi erota Googlen vastaavasta.

Googlen PageRank-arvoa voi pitää Mainosta.org:n Laatuarvio-arvon alarajana. Joten jos sivustosi Laatuarvio on pienempi kuin sivustosi Google PageRank-arvo. Voit hyvällä omallatunnolla vaatia sivustosi uudelleen arviointia. Jotta sivustoa voi äänestää parhaaksi sivustoksi, sen Laatuarvon tulee olla vähintään 1.

2. Näyttökerrat2.1 Miten voin vaikuttaa linkkini näyttökertoihin?
Näyttökertojen kannalta on kannattaava uusia linkki kuukauden välein, jotta se pysyy etusivun linkkilistassa ja näkyy satunnainen sivusto -kohdassa, koska näissä kohdissa näkyvät vain alle kuukauden vanhat linkit.

Paras sivusto -sivulla hyvä lähestymis tapa on pyytää vaikka ystäviäsi tai kävijöitäsi äänestämään sivuasi parhaaksi sivustoksi.

Hakemistossa näyttökertojen kannalta oikean kategorian valinta on avainasemassa ja haku ominaisuuden kannalta, kannattaa huomio kiinnittää linkin lisäyksessä avainsanoihin. Ne vaikuttavat olennaisesti sivuston löytymiseen haussa.

Yksi erittäin hyvä keino hankkia näyttökertoja on myös kommentointi. Voit esimerkiksi ilmoittaa sivustollasi tehdyistä päivityksistä sivustosi ilmoituksen/linkkisi info-sivulle kommentoimalla. Uusimmat kommentit näkyvät mainosta.org:n sivupaneelissa, useimmilla sivuilla.

3. Sivuston toiminnot3.1 Voinko hakea käyttäjiä? Miten?
Vastaus on kyllä, mutta kyseinen toiminto on rajattu vain kirjautuneille käyttäjille. Kirjautuneena käyttäjänä voit käyttää sivuston yläpaneelista löytyvää hakukenttää myös käyttäjien hakemiseen.

Käyttäjähaku toimii lisäämällä halutun hakulaiseen eteen sana ”user:” ilman heittomerkkejä. Hakusanana voit käyttää tunnusta tai kutsumanimeä. Esimerkkinä jos haluat etsiä Liisa nimistä käyttäjää. Käytä hakusanaa: ”user:Liisa”, ilman heittomerkkejä ja jos haluat listan kaikista käyttäjistä, hae ilman hakusanaa kirjoittamalla vain ”user:” hakukenttään.